Whisky områder

Skotsk whisky produceres over hele Skotland og er opdelt i 6 regioner, Highlands, Speyside, Lowlands, Campbeltown, Islay og Islands.

Skotsk whisky er lidt ligesom vin, fordi placeringen af hvor destillerierne er, gør en stor forskel for, hvordan den dufter, smager, selvom den er produceret i samme land og i bund og grund er produceret af de tre samme produkter, vand, malt og gær. Skotland er ikke et voldsomt stort land, men forskellene på destilleriets placering har en fænomenal indvirkning på, hvordan whiskyen smager.

Kystdestillerier producerer whisky, der ikke smager ligesom en indlands whisky, og en enkelt malt fra en af ​​øens destillerier vil være forskellig fra en whisky der kommer fra Speyside. Selv whisky destillerier inden for den samme region, kan der være helt forskellige noter og aromaer på.

Skotsk whisky er verdenskendt, så det er vigtigt at skelne forskellen, hver region har en whisky, der findes i de fleste barer rundt om i verden. Nedenfor har vi skrevet kort om aromaprofilen for hver region. Klik på en region og du få de aftapninger og fadandele vi har i butikken.

Highlands
Aromaprofil
frugtkage, malt, eg, lyng, tørret frugt og røg
Speyside
Aromaprofil
æble, vanilje, eg, malt, muskatnød og tørret frugt
Lowlands
Aromaprofil
græs, honning, fløde, toffee, toast og kanel
Highlands
Islands
Aromaprofil
røg, saltopløsning, olie, sort peber og honning
Islay
Aromaprofil
tang, saltlage, æble, røg og kippers
Campbeltown
Aromaprofil
saltvand, røg, tørret frugt, vanilje og toffee

 

 

Whisky uden for Skotland

Danmark

USA – Bourbon