Farve og dufte på whisky

Dufte

Når vi bedømmer duften på en whisky, bruger vi de 54 officielle dufte, som man kan dufte i forskellige whiskyer.
Duftene som vi bruger, kommer fra den duft mappe som Jean Lenoir har lavet “Le Nez Du Whisky”.

Blomst Blomster Solbær, Storkenæb, Honning, Rose, Tobaksblad
Urter Hø, Græs
Frugt Frisk frugt Ananas, Kirsebær, Fersken, Pære, Æble
Citrusfrugt Citron, Mandarin, Appelsin, ”grøn” Citrusfrugt
Tørret frugt Tørret figner, Valnød, Svesker
Træ Træagtige Eg, Harpiks
Vinøs Sherry
Nødder Ristet mandel, Ristet hasselnød, Kokosnød
Vanilje Karamel, Chokolade, Cremebudding, Vanilje
Krydret Anis, Kanel, Ingefær, Urter, Mynte, Muskatnød, Allehånde, Peber
Muggen Lakrids
Korn Korn Kiks, Kaffe, Ristet toast
Maltet Malt
Olieagtig Smør, Læder, Grillet kød
Fenol Røget Røg, Tørv
Medicinsk Tang, Muslingeskal, Lægemiddel
Brændt Gummi, Tjære, Svovl

 

Farve

Når vi skal farve bedømme en whisky, benytter vi os af et farveskema.

Farveskemaet finder du her til højre, som du er velkommen til at benytte.

Husk at brug den samme belysning fra gang til gang, når du bruger den, da det eller nemt kan snyde.