Fadandel’s historie

2011: Fadandel.dk kom til verden i maj, da Brian Toft startede op med 4 forskellige flasker og 1 fad whisky fra Bowmore solgt i andele.

2013: Udvidelse af forretningslokaler

2014: Nomineret til Iværksætterprisen

2015: Fadandel.dk bliver til ApS og kommer samtidigt med i Whisky Biblen med 2 aftapninger (2016 udgaven)

2016: Fadandel.dk kommer i Whisky Biblen med 2 aftapninger (2017 udgaven)

2017: Endnu engang bliver Fadandel.dk udvidet, og der flyttes til større lokaler. Lageret tæller nu ca. 100 forskellige flasker og 40 fade er med tiden indkøbt. Fadandel.dk har aftappet over 14 fade til butikken samt hjemtaget over 100 fade for kunder gennem tiden.

Der er udvidet med flere fade, som nu tæller over 50 fade, salg af tomme fade og der bliver sendt ordrer til kunder i Danmark, Finland, Tyskland, Sverige og Norge.

Fadandel.dk har agentur på Kingsbury (Europa), Claxton’s (DK & SE) samt Grindlay’s (DK & SE) og tæller nu også en agent i Sverige samt samarbejdspartnere i UK, Sverige, Holland samt Tyskland.

2017 var også året hvor Fadandel.dk kom i avisen: ”Whisky for millioner”, kom i Whisky biblen med hele 3 aftapninger (2018 udgaven) og blev kåret til årets whisky importør i Danmark!

2018: Fadandel bliver ved med at vokse, og har nu knap 180 forskellige aftapninger på hylderne, herunder whisky, rom og gin.

Vi har blandet andet fået et Belgisk gin agentur kaldet D-Gin i Danmark og Sverige, samt agenturet på Duncan Taylor Octave fade i Sverige.
Endvidere har vi fået lavet vores egen gin, som kommer i handlen i starten af 2019.

Der er indkøbt over 20 fade til videre lagering i Skotland, der er indsendt 10 prøver til Whisky biblen (2019 udgaven), vi har lanceret vores nye webshop og aftappet 10 fade til forretningen og hjemtaget godt 30 fade fra Skotland for vores kunder.

2019: ”The Whisky Bible” vi indsendte 9 prøver og de kom alle med i 2020 udgaven; hvor top scoren blev vores ”Orkney 14 år” og ”Treasure of Islay 10 år” med 95,5 point ud af 100 mulige, hvilket vi er meget taknemmelig og glade for.

Der er i årets løb aftappet 16 whiskyfade og 2 romfade til forretningen/shoppen.
Endvidere lancerede vi vores egen gin i tre forskellige udgaver.

Vi deltog på to messer i Sverige og på Whiskymessen i Kolding. Vi måtte udvide forretningen igen, da vi nu har tæt på 220 forskellige Whiskyer, Gins og rom på hylderne. Der er udvidet med flere forskellige aftapninger fra Claxton’s og vi har fået aftrapninger fra ”The Single Cask” hjem også.

Der er indkøbt 14 nye fade til senere aftapning og andele, hvor af det ene er et Rom fad fra Demerara (en smuk mørk rom).

Vi har importeret godt 40 fade for klubber, foreninger eller private personer igennem året.

2020: Blev året hvor vi fik mulighed for at sælge whiskyfade (Barrels, Hogshead og Butt’s) fra en lang rækker destillerier i Skotland.

Vi udskiftede vores webshop til en nyere version med opdateret design og nu på Dansk og Engelsk samt med mulighed for at handle i flere forskellige valutaer.