Fadandel’s historie

2011: Fadandel.dk kom til verden i maj. Brian Toft startede op med 4 forskellige aftapninger og 1 fad whisky fra Bowmore, som blev solgt i andele.
Brian startede op i sit eget hus, på 1. sal. I privaten blev der ligeledes afholdt whisky smagninger.
2012: Der blev indkøbt tre whisky fade som senere blev solgt i andele, og resten som aftapninger. I 2012 gik butikken fra at have 4 aftapninger til at have 14 aftapniger.
2013: Udvidelse af forretningslokaler. Vi flyttede fra 1. sal til den nu moderniseret kælder, hvor vi fik ca. 20 m2 til lager og butik. Smagningerne forgik stadig i den private stue. Der blev indkøbt 2 fade ydeligere til fadandele.
2014: Nomineret til Iværksætterprisen i Danmark. Der blev indkøbt 6 yderligere fade, til fadandele og senere videresalg.
2015: Fadandel.dk bliver omlagt til et ApS og kommer samtidigt med i Jim Murray “Whisky Biblen 2016” med 2 aftapninger. I 2015 blev der indkøbt 3 fade til fadandele.
2016: Fadandel.dk kommer i Whisky Biblen 2017 med 2 aftapninger. I løbet af året blev der indkøbt 14 fade yderligere.
2017: Endnu engang bliver Fadandel.dk udvidet, og der flyttes til større nye lokaler.
Der er udvidet med flere fade (19 stk.), som nu tæller knap 50 fade i alt, og butikken har nu ca. 100 forskellige aftapninger. Vi har nu aftappet over 14 fade til butikken samt hjemtaget over 100 aftapninger for kunder gennem tiden.

Påbegyndte salg af tomme fade til dekoration i hjemmet, eller på arbejdspladsen. Der bliver desuden sendt ordrer til kunder i Danmark, Finland, Tyskland, Sverige.

Fadandel.dk har agentur på Kingsbury (Europa), Claxton’s (DK & SE) samt Grindlay’s (DK & SE) og tæller nu også en agent i Sverige samt samarbejdspartnere i UK, Sverige, Holland samt Tyskland.

Det var også året hvor Fadandel.dk kom i Jyllands-Posten: ”Whisky for millioner”. Kom også i Whisky Biblen 2018 med hele 3 aftapninger, og blev kåret til årets whisky importør i Danmark!

2018: Fadandel bliver ved med at vokse, og har nu lanceret en nye forbedret webshop. Vi har nu knap 180 forskellige aftapninger på hylderne, herunder whisky, rom og gin. Der blev indkøbt 23 nye fade til bl.a. fadandele og til senere videresalg. Der blev også hjemtaget godt 30 aftapninger for vores kunder.

Vi har blandet andet fået et agentur på belgisk gin, kaldet D-Gin som vi sælger i Danmark og Sverige. Samtidig fik vi agenturet på Duncan Taylor Octave fade i Sverige. Endvidere har vi fået lavet vores egen gin (Buckthorn), som udkommer i starten af 2019.

Der desuden indsendt 10 prøver til Whisky Biblen (2019 udgaven).

2019: Vi indsendte 9 prøver til ”The Whisky Bible” og de kom alle med i 2020 udgaven. Top scoren blev vores ”Orkney 14 år” og ”Treasure of Islay 10 år” med 95,5 point ud af 100 mulige, hvilket vi er meget taknemmelig og glade for.

Der er i årets løb aftappet 16 whiskyfade samt 2 rom fade til forretningen/shoppen. Der er indkøbt 14 nye fade til senere aftapning og fadandele, hvoraf det ene fad er et rom fad fra Demerara (en smuk mørk rom). Vi har importeret godt 40 fade for klubber, foreninger og private personer igennem året.

Endvidere lancerede vi vores egen gin Buckthorn i tre forskellige udgaver, Naturally Flavoured, Flavoured in Sherry Cask – Batch 001 som har lagret i ca. 2 mdr. på et tidligere PX sherry Octave fad. Senere lancerede vi Flavoured in Sherry Cask – Batch 002, som har lageret i 4 mdr. på dette PX sherry Octave fad som Batch 001 ligeledes lagerede på.

Vi deltog på to messer i Sverige og på Whiskymessen i Kolding. Vi måtte udvide forretningen igen, da vi nu har tæt på 220 forskellige whiskyer, gins og rom på hylderne. Der er udvidet med flere forskellige aftapninger fra Claxton’s og vi har fået aftrapninger fra ”The Single Cask” hjem også.

2020: Blev året hvor vi fik mulighed for at sælge whiskyfade (Barrels, Hogshead og Butt’s) fra en lang række destillerier i Skotland. Vi har indkøbt 47 fade til videresalg, senere aftapninger og fadandele.

Webshoppen blev udskiftet til en nyere version, med et nyt design og funktioner. Webshoppen er nu på dansk og engelsk, samt mulighed for at handle i flere forskellige valutaer. Du kan nu købe vores gavekort, hvor du selv kan bestemme beløb og ikke mindst lave en personlig hilsen til modtageren. Vi er ligeledes begyndt at have kunder fra bl.a. USA, Hongkong, Singapore, Polen, Israel, Østrig, Schweiz og Belgien.

Vi deltog på whiskymessen i Kolding i marts, hvor vi lancerede vores nye eksklusive aftapning fra Claxton’s. En Glen Garioch 8 år, som har fået en finish på et 1st Fill PX Octave fad.

Der er desuden indsendt 11 prøver fra aftapninger, til Jim Murray’ Whisky Bible, som alle er kommet med i årets udgave. Vi er utrolig stolte af resultatet, hvor 6 aftapninger ud af de 11, har fået 90 eller mere ud af 100 mulige points. Se alle vores bedømmelser her.

Det var også her hvor, Fadandel.dk kom i Jyllands-Posten, med artiklen: ”Detailhandlen er destilleret ned til en enkelt butik”.